BBC, XBIKE, ASHTANGA, PRANAVASHYA,TAEBO - ŽIJTE NAPLNO, CVIČTE NAPLNO

17.08.2013 18:13

Sport mě provází zhruba od 20 let a od té doby cvičím stále. Během let praxe jsem přišla na to, jaké cvičení má největší efet a co je ztráta času a peněz. Pokud chcete svůj čas v tělocvičně, fitku nebo gymu skutečně využít na 100 procent, přijďte. Pokud vám nevadí si opravdu máknout, zapotit se, vyplavit endorfiny a udělat maximum pro své tělo i duši, zkuste to s námi. Co nabízím:

 

BBC - Bosu Balance Core - nejúčinnější cvičení pro posílení hlavně středu těla, to znamená hlubokých trupových stabilizačních svalů, které nám pomáhají držet vzpřímené tělo. Část hodiny je v aerobním tempu, aby došlo k nastartování metabolismu na spalování tuků. Takže sestava, jejíž podobu přizpůsobím možnostem přítomných:-) Následují balanční cviky využívající nestabilní plochy Bosu - zaměřené na rovnováhu a posílení středu. Můžete se těšít na "břišní pekáč")

 

ETB - European Taebo - zatím jsem nenašla lepší aerobní formu cvičení pro ty, kteří chtějí cvičit při hudbě, ale nechtějí se učit složité sestavy. Taebo je systém, který vznikl z bojových sportů a je přizpůsobený pro cvičení široké veřejnosti. Jde o soustavu úderů a kopů bez soupeře a procvičíte úplně všechny svaly v těle, i ty, o kterých jste dosud nevěděli. Maximální uvolnění stresu a napětí - jde trénink výbušné síly, kdy si můžete představovat třeba nepříjemného šéfa:-))))  Součástí lekce je posilování - hlavně břicha (core)

 

XBIKE - stacionární kolo je úžasný vynález pro ty, kteří nechtějí nebo nemají čas jezdit na biku venku. Z mého pohledu má jen klady - žádné přemýšlení o sestavě, šetří klouby,hlavně kolena,  nezáleží na pár kilech navíc, zátěž volí každý sám a velmi rychle stoupá kondice a mizí kila. Ve spojení se základními cviky crossfitu /samozřejmě individuálně podle kondice přítomných/ jde o velmi komplexní trénink vytrvalosti a síly. Musím zmínit to, že lekce probíhá paralelně s tréninky Crossfitu, takže je i na co koukat:-))))

 

ASHTANGA YOGA, PRANAVASHYA YOGA - dva systémy dynamické jógy, Ashtanga je matka Power Jogy, Pranavashya je sestra Ashtangy:-) Jestli chcete při józe propotit triko, posílit svaly, protáhnout celé tělo, rozdýchat se a nabít se maximálně energií, přijďte. Víc o systémech v záložce Otázky a Odpovědi

 

*************************************

Všechny lekce kromě úterního XBIKE trvají 90 minut - vychází to z mých vlastních zkušeností - chvíli trvá, než se v těle nastartuje mechanismus spalování tuků no a pak je dobré v té zóně vydržet co nejdéle. Součástí všech lekcí je protažení, po józe následuje relaxace spojená s uklidňujícími tony tibetské zvonkohry.